سنگ چینی ازنا یکی از زیبا ترین و سفید ترین سنگ های ساختمانی است که از لحاظ کیفی بسیار مقاوم است. این سنگ در تمامی قسمت های ساختمان قابل استفاده است. اما همانند تمامی سنگ های ساختمانی از مزایا و معایبی نیز برخوردار است. در این مقاله به معرفی برخی از معایب سنگ چینی ازنا اشاره خواهیم کرد.
سنگ ازنا یکی از مشهور ترین سنگ های کریستالین ماربل ایرانی است که از تم رنگی سفید همراه با خطوط مورب طوسی تشکیل شده است. این سنگ به چینی ارباب نیز شهرت دارد و دلیل آن هم این است که اولین بار معدن سنگ ازنا توسط مرحوم حاج ارباب قنبر رحیمی به بهره برداری رسید.
سنگ های چینی از خانواده سنگ های مرمریت محسوب می شوند که به دلیل بافت کریستالی، از مقاومت فوق العاده بالایی برخوردار هستند. معدن سنگ چینی ازنا در استان لرستان و در 25 کیلومتری شهر درود واقع شده است. این سنگ در ابعاد مختلف فرشی، طولی و اسلب تولید می شود.
معایب سنگ چینی ازنا
- منابع تامین سنگ ازنا محدود است و سورت های باکیفیت این سنگ به صورت کوپ به کشور های مختلف صادر می شود.
- مقداری ترد و شکننده است و در زمان فرآوری باید از مواد اپوکسی باکیفیت استفاده شود.
- در برابر مواد اسیدی قوی واکنش پذیر است و ساب سنگ آسیب می بیند. این سنگ همانند چینی الیگودرز در صورتی که مواد اسیدی قوی روی سنگ ریخته می شود، سریع با یک دستمال تمیز می شود.
- قیمت آن در مقایسه با سایر سنگ های چینی سفید، بیشتر است.
- به دلیل جذب آب پایین همانند سنگ چینی نیریز، چسبندگی سختی با ملات پیدا می کند و در حین اجرا باید از اسکوپ و چسب های باکیفیت استفاده کنید.
مزیت های سنگ ازنا
- تراکم بالا و مقاومت فشاری و سایشی بسیار عالی
- ساب پذیری براق و درخشان
- جذب آب بسیار ناچیز
- طرح و نقش جذاب با قابلیت ایجاد قاب های بوک مچ و فورمچ
- عدم لک پذیری در برابر موادی همچون قهوه، چربی یا چایی
بر طرف کردن رنگ پریدگی سنگ کف
رنگ پردیدگی به مرور زمان در اثر سایش و رفت و آمد، از معایب سنگ چینی ازنا است. سنگ های ازنا اگر به عنوان سنگفرش قسمت های پر تردد ساختمان استفاده شوند، با گذشت سه الی چهار سال، ممکن است دچار رنگ پریدگی شوند. با کفسابی می توان ظاهر سنگ را دوباره به روز اول جذاب و درخشان تبدیل کرد.