امروزه در دکوراسیون های داخلی و همینطور نما های بیرونی ساختمان، از سنگ های مشکی رنگ به وفور استفاده می شود. سنگ هایی با تم رنگی تیره و مشکی عمدتا از جنس مرمریت و گرانیت هستند. برای آشنایی با انواع سنگ های مشکی به تفکیک کاربرد و ویژگی هایشان به همراه قیمت به ادامه مطلب ↓ مراجعه نمایید.
-
گرانیت مشکی نطنز
1,230,000 تومان -
مرمریت اسپایدر مشکی
630,000 تومان -
مرمریت گلدن بلک ممتاز
670,000 تومان -
مرمریت لاشتر سوپر
645,000 تومان -
مرمریت مشکی نجف آباد
350,000 تومان
سنگ مشکی نما
انواع سنگ مشکی ساختمانی
سنگ های ساختمانی با تم رنگی مشکی به طور کلی در دو دسته ی گرانیت ها و مرمریت ها قرار می گیرند. هر کدام از این سنگ ها ویژگی هایی دارند و با توجه به آنها باید در ساختمان استفاده شوند. مثلا سنگ های گرانیت مشکی وزن بسیار بالایی دارند و از طرف دیگر نسبت به مواد شیمیایی، قلیایی، نور خورشید و رطوبت بسیار مقاوم هستند. یا مرمریت های مشکی تنوع بیشتری در طرح و نقش دارند و از قیمت بسیار مناسب تری برخوردار می باشند.
امروزه از سنگ های مشکی در قسمت های مختلف ساختمان از جمله فضا های داخلی و همینطور نمای بیرونی و اصلی ساختمان استفاده می کنند. قبل از خرید هر سنگی، باید با ویژگی های سنگ آشنا شوید و سپس با توجه به سلیقه می توانید بهترین انتخاب را داشته باشید.
معرفی بهترین سنگ های مرمریت مشکی
مرمریت ها نوعی سنگ طبیعی با ساختار آهکی هستند. این سنگ ها ساب پذیری بالایی دارند و از تراکم مناسب و وزن مخصوص متوسطی برخوردار هستند. جذب آب پایین این سنگ ها، موجب ایجاد چسبندگی ایدآل با ملات می شود.
این سنگ ها نسبت به نور خورشید مقاوم نیستند و بهتر است در فضا های داخلی ساختمان استفاده کنید. از طرفی به دلیل جنسیت آهکی این سنگ ها، بهتر است در فضا های مرطوب مانند حمام ها استفاده نشود.
مرمریت ها نسبت به مواد شیمیایی و قلیایی قوی واکنش پذیر هستند و دچار لک و رنگ پریدگی می شوند. از این رو بهتر است به عنوان سنگ کابینت آشپزخانه استفاده نشوند.
- سنگ مرمریت لاشتر
- مرمریت مشکی نجف آباد
- سنگ مرمریت دهبید عقیق
- مرمریت دهبید اسپایدر
- سنگ مرمریت بلک رز
- مرمریت مشکی گلدن بلک
معرفی بهترین سنگ های گرانیت مشکی
گرانیت ها از جنس آذرین درونی هستند و از سرد شدن مواد مذاب تشکیل می شوند. این سنگ ها مقاوم ترین و محکم ترین سنگ های ساختمانی طبیعی محسوب می شوند. نسبت به نور خورشید، مواد شیمیایی، رطوبت، ضربه و سایش مقاومت بسیار عالی دارند. از طرفی به دلیل جنسیت عالی و ماندگاری بالایی که دارند، تولید این سنگ ها هزینه ی نسبتا بیشتری نسبت به مرمریت ها دارند و از قیمت بالا تری برخوردار هستند.
گرانیت ها در ابعاد فرشی، 40 طولی، 60 طولی و اسلب به صورت صیقلی، چرمی، فلیم شده، کات بروکن، اسکرچ و … فرآوری می شوند.
- گرانیت مشکی نطنز
- سنگ گرانیت مشکی چایان
- سنگ گرانیت تویسرکان
- گرانیت مشکی سرکان
- سنگ گرانیت مشکی زنجان
- سنگ بازالت
ایران یکی از وارد کنندگان سنگ گرانیت از برزیل، اکراین و هند می باشد. از معروف ترین سنگ های گرانیت مشکی خارجی می توان به گرانیت گلکسی هند، سنگ گرانیت تیتانیوم، گرانیت ولگا بلو و … اشاره کرد.
کاربرد اصلی سنگ های مشکی
در نما های بیرونی، سنگ های مشکی با سنگ های سفید نما ترکیب می شوند و نمای مدرن و خارق العاده ای را خلق می کنند. همینطور در فضا های داخلی با ترکیب با سنگ های تم رنگی روشن، فضایی دلنشین و جذابی را می توان خلق کرد. از کاربرد های اصلی سنگ های مشکی در ساختمان می توان اشاره کرد به:
- نمای اصلی ساختمان
- سنگ کف واحد های تجاری، اداری
- سنگ کابینت و رویه میز های پیشخوان
- سرویس های بهداشتی و حمام
- دکوراسیون های داخلی ساختمان
- لابی هتل ها و مجتمع های مسکونی یا اداری
سنگ مشکی برای کف
سنگ های مشکی با طرح و نقش خاص برای سنگ کف فضا های داخلی ساختمان مخصوص لابی هتل ها، پاساژ ها و مراکز تجاری خرید و همینطور در واحد های مسکونی، امروزه ایده ی اصلی معماران و سازندگان است.
سنگ های مرمریت با رگه های سفید یا طلایی امروزه محبوبیت بسیار زیادی پیدا کرده اند و از لحاظ قیمتی بسیار مناسب تر از سنگ های گرانیت مشکی هستند. پر کاربرد ترین سنگ های مشکی برای کف و دکوراسیون های داخلی عبارتند از:
- سنگ مرمریت لاشتر
- مرمریت مشکی گلدن بلک
- مرمریت مشکی مارشال
- سنگ مرمریت نجف آباد
- مرمریت مشکی بلک رز
- سنگ مرمریت تیهو
سنگ مشکی برای کابینت و فضای آشپزخانه
آشپزخانه، قلب هر خانه است و زیبایی و جذابیت آن اهمیت بسیار بالایی دارد. چرا که خانم هر خانه زمان زیادی را در طول روز در محیط آشپزخانه سپری می کند. محیط آشپزخانه به دلیل پخت و پز مواد غذایی، باید هر چند وقت یکبار نظافت شود. استفاده از مواد شوینده ی اسیدی قوی، نباید به ظاهر زیبای سنگ ها آسیب برساند.
مواد اسیدی و قلیایی خوراکی همچون قهوه، آبلیمو یا نوشابه نباید به ظاهر زیبا و ساب براق سنگ ها آسیب برساند. از این رو برای سنگ کابینت و کانتر آشپزخانه ها باید از سنگی استفاده شود که نسبت به مواد غذایی اسیدی، مواد شوینده های قوی مقاوم باشد و حتی در برابر حرارت و گذاشتن اجسام داغ بر روی سنگ ها نباید دچار آسیب شود. بهترین سنگ برای محیط آشپزخانه، سنگ های گرانیت و سنگ های چینی هستند. از معروف ترین آنها می توان اشاره کرد به:
- سنگ گرانیت مشکی نطنز (خط دار و بدون خط)
- گرانیت مشکی سرکان
- سنگ گرانیت تویسرکان
- سنگ گرانیت مشکی چایان
- سنگ چینی مشکی الیگودرز
- سنگ چینی فیوژن
- سنگ چینی 3D black
از جمله فرآوری های خاصی که بر روی سنگ های گرانیت صورت می گیرد، علاوه بر صیقلی، فرآوری های هوند و چرمی می باشد.
سنگ مشکی برای سرویس های بهداشتی و حمام ها
در قسمت هایی از سرویس بهداشتی که رطوبت کمتری دارد و با آب در تماس نمی باشد، می توان از سنگ های مرمریت مشکی استفاده کرد. اما در محیط هایی همچون کف یا دیوار حمام ها به دلیل رطوبت بالا و در تماس بودن با آب، حتما باید از سنگ های گرانیت یا نهایتا از سنگ های چینی استفاده نمود.
بهترین سنگ مشکی برای نمای ساختمان
از آنجایی که قسمت های بیرونی ساختمان مخصوصا نما، در معرض نور خورشید و بارش باران در طول سال است، از این رو باید سنگی برای قسمت بیرونی انتخاب کنید که با شرایط مختلف آب و هوایی سازگار باشد و نور خورشید باعث رنگ پریدگی سنگ نشود.
بهترین سنگ مشکی برای نمای ساختمان، گرانیت ها هستند. اما از طرفی به دلیل وزن مخصوص بالا و جذب آب و ملات بسیار ناچیز سنگ های گرانیت، حتما از چسب بتن، اسکوپ های استاندارد و … استفاده کنید. بهترین انتخاب برای سنگ مشکی نمای ساختمان از نظر جنس و کیفیت، سنگ بازالت است. پر مصرف ترین سنگ های مشکی گرانیت برای نمای ساختمان عبارتند از:
- سنگ بازالت
- گرانیت مشکی نطنز
- سنگ گرانیت چایان همدان
قیمت سنگ مشکی طبیعی چقدر است؟
همانطور که با انواع سنگ مشکی و کاربرد هایشان آشنا شدیم، باید بدانیم که پارامتر هایی در قیمت هر سنگ تاثیر گذار است. اول از همه بدانیم که سنگ مرمریت، سپس سنگ های چینی و در نهایت سنگ های گرانیت از نظر قیمتی از ارزان به گران دسته بندی می شوند. دلیل اصلی آن هم این است که کیفیت هر دسته سنگ هم بر اساس این اولویت بندی از کمتر به بالا ترین کیفیت دسته بندی می شوند. اما پارامتر های کلی عبارتند از:
کیفیت برش و ساب: هر چقدر ساب سنگ ها بهتر باشد و همینطور ابعاد سنگ دقیق تر باشد، در قیمت سنگ تاثیر گذار است. سنگ هایی با ساب های هوند و چرمی به دلیل سفارشی بودن قیمت بیشتری ممکن است داشته باشند.
ابعاد و ضخامت: ابعاد سنگ ها و همینطور ضخامت سنگ ها هر چقدر بیشتر شود، قیمت سنگ ها نیز بیشتر خواهد شد.
سورت و درجه سنگ: سنگ ها هر کدام بر اساس ظاهر، میزان رگه و طرح و کیفیت دسته بندی و سورت بندی می شوند. هر چقدر سورت سنگ دقیق تر باشد و طرح و نقش سنگ در یک پارت، تقریبا یکسان با بازی رنگ پایین باشد، قیمت سنگ افزایش می یابد.
فاصله ی معدن تا کارخانه سنگبری: در برخی از سنگ ها فاصله ی معدن تا کارخانه سنگبری به دلیل کرایه حمل کوپ، در قیمت سنگ تاثیر بسیار زیادی ممکن است بگذارد.
سوالات متداول
هنگام انتخاب سنگ مشکی برای نما، به عواملی مانند نوع سنگ (مرمریت یا گرانیت)، مقاومت در برابر شرایط جوی، براقیت، و هماهنگی با طراحی کلی ساختمان توجه کنید. همچنین، بررسی کیفیت و قیمت نیز مهم است.
قیمت سنگ مشکی بسته به نوع سنگ، کیفیت، و ابعاد آن متغیر است. سنگهای مرمریت معمولاً قیمت کمتری نسبت به سنگهای گرانیت دارند. همچنین، هزینه نصب و حمل و نقل نیز باید در نظر گرفته شود.
مرمریت ها به دلیل جنسیت آهکی که دارند، نسبت به رطوبت و باران بسیار آسیب پذیر هستند. از طرفی تابش نور خورشید به روی سنگ های مرمریت، به مرور زمان باعث رنگ پریدگی سنگ و فرسایش سنگ می شود. در اثر تغییر دما و انبساط و انقباض احتمال باز شدن رگه های سنگ مرمریت و در نهایت تخریب آن می شود.
با قیمت مناسب در مرمریت ها سنگ مشکی نجف آباد و در گرانیت ها سنگ مشکی نطنز بهترین گزینه ها هستند.
برای پروژههای بزرگتر و نمای خارجی، سنگهای گرانیت مشکی، مانند سنگ مشکی نطنز، به دلیل مقاومت بیشتر در برابر عوامل محیطی و دوام بالا، گزینه مناسبی هستند.